Ninjins Craftmanship

Hvad er en craftmanship konkurrence?

Det er en konkurrence hvor ens kostume er i fokus, hvorimod et cosplayshow er hvor både kostume og optræden er hvad man bliver dømt på.

Til et craftmanship deltager man solo oppe på scenen.

Ens kostume skal være lavet af en selv, man må kun få hjælp til 20% af kostumet, som også må være købt, som f.eks undertøj, sko osv.

Man kommer her op på scenen foran publikum og dommerne, hvor man kan posere, mens der bliver læst en beskrivelse op som du selv har lavet, omkring processen i sit kostume.

Konkurrencen Består af 2 Dele:

Prejudging

Prejudging sker normalt tidligt lørdag morgen, hvor man skal stå klar i sit kostume, derefter kommer man ind foran vores 3 dommere, hvor man kan vise sit kostume frem, og forklare omkring den process man har været igennem da man lavede sit kostume.

Craftmanship Show/Catwalk

Dette finder typisk sted lørdag eftermiddag/aften. 

Man kommer her op på scenen foran publikum og dommerne, hvor man kan posere, mens der bliver læst en beskrivelse op som du selv har lavet, omkring processen i dit kostume.

Det kan anbefales at øve nogle poses, der måske passer til karakteren du cosplayer. Tænk over at holde hver pose i 3 sekunder så fotograferne kan nå at tage billeder. 

Når alle deltagerne har haft deres tur på scenen, vil dommerne forlade salen, og sammen finde frem til hvilke kostumer de dømmer som vindere, hvorefter vinderne vil blive kaldt på scenen.

Præmier

Der vil være 3 priser man kan konkurrere om.

Best Overall

Helheden i dit kostume, alt fra wigs, makeup, syning, rekvisitter, læderarbejde, hvor godt det ligner karakteren osv.

Best Wig

Det er for den beste paryk.

Best Prop

Bedste prop som kan være alt fra sko, smykker, våben, tilbehør og lign.

Hvordan Tilmelder man sig så Craftmanship Konkurrencen?

Der vil blive delt et opslag på både vores Instagram og Facebook side når det ved og være tid til at åbne for tilmeldingen. Her vil der være informationer omkring hvordan og hvornår man tilmelder sig.

Ved tilmelding er man ikke sikret en plads som deltager før ansøgningen er blevet godkendt af craftmanship teamet. Man vil modtage en email med svar.

Hvem Kan Deltage?

Alle kan deltage, både nye cosplayers, såvel som dem der har været i miljøet i længere tid.

Så tænker du, at du gerne vil prøve kræfter med at deltage til en konkurrence, så tøv ikke med at tilmelde dig.

Du behøver ikke at være syerske eller master crafter i worbla og lign, så længe du har lavet kostumet selv, så kan du deltage. 

Vores konkurrence er for hyggens skyld, så helt klart en god start, hvis man tænker at prøve kræfter af med at deltage i konkurrence, og stå på scenen foran publikum.

Hvorfor har Ninjin en Craftmanship Konkurrence og Ikke et Cosplay Show?

Vi har simpelthen ikke nok deltagere eller plads til at kunne køre et cosplayshow komfortabelt.

Vi har dog en drøm om en dag at kunne holde vores eget lille cosplayshow.

Skulle du have nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at sende os en e-mail via. cosplayshow@ninjin.dk 

Regler for Deltagelse

 1. Alle deltagere skal have en gyldig billet til weekend arrangementet.
 2. Cosplayet skal være PG-13. Der kan være unge personer blandt publikum, der bedes derfor om omtanke ved valg af kostume. Craftmanship arrangerende tager stilling til om man overskrider et vist blufærdigheds niveau.
 3. Cosplayet skal være et officielt design af karakteren fra den givne anime, mange, videospil, tegneserie, tegnefilm, samt tv-serier og spillefilm. Dette inkludere artbooks m.m.
 4. Anerkendt fan baserede titler som vocaloid er tilladt, men kræver accept fra arrangør holdet.
 5. Det er ikke tilladt at deltage med købte kostumer, det er kun tilladt at deltage med selvlavede kostumer ( dog op til 20% af det fulde cosplay må man gerne have fået hjælp til eller købt, såsom sko, smykker osv. Hvis man er i tvivl så send os en email.
 6. OC’s (original characters), fursuits (med undtagelse af officielle udgivet karaktere), selvlavede design, er IKKE tilladt.
 7. Referencebillede(r) af den karakter der cosplayes skal vedlægges i forbindelse med tilmelding for at sikre genkendelighed af kostumet. Sørg for at reference billederne viser så meget af kostumet som mulig for bedre bedømmelse.
 8. Deltagelse må ikke genbruge cosplays der har vundet en pris til tidligere conventions ( hvis dette opdages medfører der automatisk diskvalificering).
 9. Levende ild, fyrværkeri, kemikalier og væske må ikke medbringes på scenen af hensyn til de øvrige deltagere.
 10. Deltagere må ikke kaste objekter ud over scenekunsten/ mod publikum, mens de er på scenen.
 11. Probs/rekvisiter skal overholde våbenloven, vi henviser til den danske våbenlov der er gældende under hele convention.
 12. Alle genstande der anvendes i forbindelse med optræden og ikke er direkte dele af kostumet, betragtes som rekvisitter/props. Hvis det ikke sidder fast på kostumet, er det en rekvisit.
 13. Stødende makeup og kostumer er ikke tilladt i nogen afskygning - respekter andre kulturer og etniciteter.
 14. Racistiske symboler eller symboler, der kan blive associeret med sådanne ( f.eks. Swastika ), er ikke tilladt.